ENSIGN ALL - DISTANCE BOX (1927)


Sahibinden.com ilan no: #47851667

All - Distance Ensign box fotoğraf makinaları İngiltere’de 1927 yılında piyasaya sürüldü. Bu makinanın üretim tarihi belli olmamakla beraber 1927 - 1929 yılları arasında üretildiğini tahmin ediyorum.

Makineyi diğer “box” kameralardan ayıran özelliği “All - Distance” lensi. Portre çekimleri için kameranın üzerindeki lensi dışarıya doğru çekiyorsunuz. Böylece objektif daha yakındaki objeleri de netleştirebiliyor.


Deklanşör makinenin sağ yüzünde alt tarafa yerleştirilmiş. Deklanşörün üzerindeki koldan pozlama zamanın seçebiliyorsunuz. Tabii 1927 yılında fazla seçeneğimiz yok; I veya T. Instantaneous “I” konumunda sabit enstantane çekim yapıyorsunuz. Enstantane konusunda bilgi yok, 1/25 veya daha düşük olabilir. Time “T” konumunda ise “bulp” çekim yapıyorsunuz. Makine deklanşörün her hareketinde (yukarıya veya aşağıya) pozlama yapıyor. “T” konumunda çekim yaparken pozlamayı sonlandırmak için deklanşörü eski konumuna getirmek gerekiyor.


Objektifte “large”, “medium” ve “small” olmak üzere 3 farklı diyafram seçeneği var. Işığa göre diyaframa karar verebilirsiniz. Kullanma talimatında günlük çekimlerde “large” konumunun kullanılması öneriliyor.


Gövde üzerinde bir tanesi üstte ve bir tanesi de yanda olmak üzere 2 tane bakaç var. Böylece makineyi hem dikey kadraj için ve hem de yatay kadraj için rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ayrıca haraketli objeleri yakalamak için kullanılan tel çerçeve bir bakacı daha var.


Makine 120 roll film kullanıyor. 1927 yılında üretilmiş bir makineyi 2011 yılında kullanmak isterseniz; 120 roll film piyasada rahatlıkla bulunabiliyor... Sahibinden.com üzerinden satışta...

0 yorum:

Yorum Gönder