İğne Deliği Kartpostal

Fotoğraf çekmek teknik olarak çok basit bir iş. Görüntüyü ışığa duyarlı bir yüzeyde hapsediyorsunuz. Megapiksellik kameralara ve pahalı objektiflere çok da ihtiyacınız yok fotoğraf almak için. Koreli tasarımcılar Yoo Geun-hyuk ve Yoon Bo-jung bize bunu harika bir konseptle ispat ediyorlar.


Flutter in Pinhole kamera basit bir iğne deliği kamera. Kutunu arka yüzeyi ışığa duyarlı. Fotoğrafı bu yüzeyde oluşturuyorsunuz. Daha sonra kutuyu yırtıp, kartpostalınızı hazırlıyorsunuz.

 

Konsept kartpostal kartını polaroid kamera olarak kullanıyor. Kartpostal göndermeyi seven gezginler/turistler/meraklılar, kartpostala istedikleri görüntüyü alıp, özel kalemle mesajlarını yazıyorlar.Ve işte tam da istediğiniz gibi bir kartpostal.


Dijital algılayıcıların pazarı ele geçirdiği, üreticiler birer birer film üretimini durdurduğu - ki en son Fuji; 1600 ASA Super Presto filmi artık üretmeyeceğini duyurdu - Polaroid'in artık film üretimi yapmadığı bir anda böyle güzel haberlerle/fikirlerle karşılaşmak güzel...


Aslında konsept mutluluğu paylaşma arayışından yola çıkılarak oluşturulmuş. 3. dünyanın mutluluğunu görmek istiyorlar tasarımcılarımız. Ben de bu mutluluğun peşindeyim - üretime geçerse almayı düşünüyorum...


kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder