ROBOT LILLIPUT

Teneke oyuncaklara zaafım var. Diğer oyuncaklara göre daha sıcak geliyorlar bana. Renkli detaylarını seviyorum.


Robot Lilliput yaklaşık 16 cm. boyunda retro kurmalı teneke oyuncak. Bu robotumuz 1940'lı yılların ünlü Japon robotu LILLIPUT'un reprodüksiyonu. Birebir aynı olmasa da günümüz teknoloji/maliyet dengesine göre kopya edilmiş.

Sarı, mavi veya yeşil renkteki robotlar bir makineden beklenmeyecek şekerlikte sırıtıyorlar. Ancak yürüyüşlerinin biraz korkutucu olduğunu itiraf etmeliyim. Zombi gibi sallanarak yürüyorlar. 1940 yılının robotundan da Asimo performansı beklemek olmaz ama.


Robotlar kurma anahtarlarıyla birlikte ve retro kutusunda geliyor. Anahtar saat yönüne çevrilerek kuruluyor. İlk kurmalarda daha nazik davranmakta fayda var. Zembereği bozmamak için fazla kurulmaması lazım. Ters yönde kurulursa da zembereği kırılabiliyor. Sonuçta bunlar robot da olsa, “teneke” bir yerde. Fazla zorlamamak, nazik davranmak, orta yolu izlemek her zaman iyidir.


Diğer bir ayrıntıda robotumuzun sırtında. Kurulduktan sonra sırt kısmındaki kol "stop" konumundaysa hareket etmiyor. "go" konumuna getirilince yürümeye başlıyor.

Aklınızda bulunsun, teneke robotlar küçük çocukların oynaması için uygun değil, “büyük çocuklar” için yapılmışlar. Keskin kenarları çocuklara zarar verebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder