RECESKY (Gakkenflex) maket fotoğraf makinesi

Gakkenflex Maket Makine'yi takibe almıştık hatırlarsanız. Efendim, söylentilere göre Japon "Otona No Kagaku" dergisi yayıncısı Gakken, Gakkenflex maket makine üretimini durdurmuş. Recesky isimli Çinli üretici de makinenin kalıbını satın almış ve kendi üretimine başlamış. Doğrusunu yanlışını bilmiyoruz ama biz bu Recesky maket makineden kendimize aldık.

 

Aldığımız ürün bir TLR makinenin parçaları. Twin Lens Reflex yani İki Objektifli Refleks makineleri ilk önce Pıtırcık'ta görmüştüm. Pıtırcık makineyi boynuna asıyor, tepesindeki vizörden bakarak fotoğraf çekiyordu. Yıllar sonra dayım bana bir Lübitel vermişti de sonunda ben de Pıtırcık gibi fotoğraf çekebilmiştim. Ancak Lübitel orta format film kullanıyordu ve film-banyo-baskı çok pahalıya mal oluyordu. Bu makette 35mm film kullanıyorsunuz ve TLR keyfini çok daha ekonomik yaşıyorsunuz.

 

Set İngilizce görünümlü Çince montaj kılavuzuyla birlikte geliyor. Çince'niz yeterli değilse de ayrıntılı fotoğraflar sayesinde montaj konusunda bir fikriniz oluyor. Olmazsa internette bilgi bulunabiliyor. Ben montajı basitçe anlatan lofico.com.au sitesini buldum. Detaylı bir araştırma yapılırsa çok daha fazla kaynak bulunabilir zannımca. Hatta montaj videoları da varmış. Ben forumların yalancısıyım.

  

Yavaş yavaş montaja başladım ben. Yan paneller hazır. Tadını çıkartıyorum - her gün 15 - 20 dakika ilgileniyorum makinemle. Bittiği zaman fotoğraflarını yine sizinle paylaşırım. Tabi bu makineyle çektiğim fotoğrafları da paylaşacağım. Şimdilik beni ve Gülcük'ü yeni oyuncağımızla baş başa bırakın.

 

Bu arada 2 set aldım ve setlerin bir tanesi satılık. İlgilenen varsa sahibinden.com üzerinden satın alabilir veya benimle temasa geçebilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

evet
lütfen ben ben
önce ben geldim.
sahibinden' üye değilim.
çok heyecanlandım.
mail adresinizi bile bulamadım.
havaleyi nereye yapıyoruz?
:)

banyosuyu@gmail.com
benimki

Yorum Gönder