RECESKY TLR

Gakkenflex'in kopyası veya devamı olduğunu düşündüğümüz RECESKY TLR makinemizi bu haftasonu Gülcük hanımın da yardımıyla yaptık.


İşte tezgahımız...


Parçaları birleştirmek için küçük yıldız tornavidadan başka bir alete ihtiyacınız yok.


Çok da fazla zorlanmadan makinemizi oluşturduk ancak iki noktada stres yaşadık. Birinci nokta deklanşörün çalıştırılması ve ikinci nokta da aynanın yerleştirilmesi. Elimizdeki Çince kılavuz bu konularda yetersiz (!) kaldı. Sağolsun TTNet'in verdiği kablosuz modem de taahhüdümüzün bitmesine müteakip bozulunca internete de bakamadık haftasonu. Klasik (deneme-yanılma) yönteme başvurmak zorunda kaldık.


Deklanşörü vidaları sıkıp gevşeterek çalışır hale getirdik. Ayna da ise daha stresli bir durum yaşandı. Aynanın iki tarafı da filmle korunmuş. Çince kılavuzdan anladığımız kadarıyla (!) aynanın bir yüzeyindeki filmi çıkartıp buraya kutudan çıkan çift taraflı bantı yapıştıracağız. Ancak yeşil film olan taraf çift filmle korunmuş. Ben bunu farketmeyince çift taraflı bantı filmin üzerine yapıştırmış oldum. Çift taraflı bant boşa gitti. Aynayı yapıştırıcı ile yerine sabitledim. 


Recesky, Lubitel 166'ımdan biraz daha küçük. Aslında 35 mm film (135 film) kullanan bir makine daha küçük olabilirdi...


Yine de şirin makine... Hakkını yememek lazım...



200 ASA filmimi taktım. Çektiğim fotoğrafları da sizinle paylaşırım...






1 yorum:

Unknown dedi ki...

Şimdi bir önceki yazının fotoğraflarına bakıyordum ben de nasıl yaparım acaba diye :)
Merakla fotoğrafları bekliyorum.
Önümüzdeki cumartesi de ben girişirim işlemlere artık :)

Yorum Gönder